El 12 d’octubre se celebra el dia de la Hispanitat, durant el franquisme anomenat “Día de la Raza”, en què es celebra el descobriment d’Amèrica el 12 d’octubre de 1492 per part de Cristòfol Colom (el que el nacionalisme català més ranci, es baralla perquè el reconeguin com “un dels nostres”). És a dir, s’exalta l’inici de la ocupació, l’explotació, la tortura i el genocidi indígena i l’espoliació dels nombrosos recursos naturals del continent americà.

Un projecte imperialista espanyol que a més de totes les greus conseqüències pels diferents pobles i cultures d’Amèrica, va acabar fracassant. Primer les colònies van iniciar un procés d’independència dirigit per les classes altes, pels criolls (descendents d’espanyols), per tal d’obrir nous mercats i apropiar-se de recursos naturals. Més endavant les polítiques neoliberals continuaren saquejant el continent, aquestes foren  imposades pel Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial, el Banc Interamericà, i les multinacionals i el govern d’EUA, amb l’ajuda de governs dictatorials titelles a arreu del continent. El desastre d’aquestes polítiques neoliberals, explica com a resposta, l’arribada el poder de governs com el de Chávez a Venezuela, Correa a Equador o Evo Morales a Bolívia, així del creixement de moviments anarquistes com a Xile, que recolzen el poble Mapuche.

El govern franquista intentà tornà a la política imperialista, però al no tenir recursos suficients, fracassà estrepitosament al RIF i al Sàhara. Un imperialisme genocida que és exaltat arreu de l’estat pel feixisme espanyol nostàlgic cada 12 d’octubre i que també cada any és respòs amb manifestacions antifeixistes. Aquest any a part de l’acte feixista a Montjuich, també tindrà lloc una manifestació contrària a la independència de Catalunya amb el suport de “demòcrates” espanyolistes com PP i ciutadans (el 12 d’octubre deuen trobar que és una data molt democràtica), i partits obertament feixistes com Falange o el MSR.

Enganxina de DN retocada amb Photoshop. No devien trobar un nen ros amb ulls blaus i español fent botifarra.

Davant l’augment de partits i actituds feixistes a Catalunya i arreu de l’estat espanyol, ha de queda clar que  les migracions econòmiques no estan provocades perquè els pobles del sud siguem pobres, sinó perquè aquests pobles han estat i segueixen sent empobrits pel saqueig incontrolat, realitzat per governs o empreses del nord, amb la complicitat de nombrosos governs del sud. A Catalunya i a la resta de l’estat s’està produint la institucionalització del racisme, negant o retallant drets a les persones nouvingudes, com per exemple la sanitat, afavorint-ne l’explotació, obligant-les a treballar a l’economia submergida, al tràfic o a l’esclavitud sexual. Amb una llei d’estrangeria que vulnera drets i empresona persones en Centres d’Internament per a Estrangers, on es produeixen “suïcidis” i tot tipus d’humiliacions.

Una institucionalització del racisme (realitzada per partits tant democràtics i “centristes” com CiU, PP, PSOE, etc)  que amb l’ajut de grups i partits d’extrema dreta, pretén assenyalar els anomenats “estrangers” com els culpables de la crisi, culpables de que no trobem feina, que haguem d’estar tota la vida amb la hipoteca al coll,etc.

Aquesta realitat no afecta únicament els anomenats “estrangers”, sinó a cadascun dels que vivim en aquesta terra. Aquesta partits que ens governen a més de culpar els estrangers dels nostres mals, es dediquen a rescatar bancs amb diners públics per exigències del mercat, ens espolien serveis i drets socials, retallen la sanitat i l’educació, i reformen el sistema de pensions, tot accentuant la divisió social i l’empobriment de la majoria de la classe treballadora.

Per l’autogestió i la dignitat dels pobles!

Per la diversitat de cultures i llengües!

12 d’octubre, res a celebrar!

Feixisme mai més!
Secretaria d’Organització i Propaganda
CNT-AIT Sabadell