FAU Secció alemanya de l’AIT: http://www.fau.org/

http://www.iwa-ait.org/sections/fau

schluss

Si bé la fundació alemanya Heinrich Böll té afinitat política amb el Partit Verd, les seves accions contradiuen les reivindicacions públiques d’aquest partit, ja que aquesta recorre des d’anys a la subcontractació i al treball temporal. Així, els treballadors afectats reben menys diners dels que rebrien si treballessin sota una contractació directa i, per tant, la plantilla queda dividida. Després d’haver-se afiliat al sindicat FAU de Berlín, els / les companys / es van ser acomiadats / es. Convoquem a una setmana d’accions internacionals contra la subcontractació i l’hostilitat de la fundació Heinrich Böll cap a l’activitat sindical.

Des de fa uns anys, a Alemanya es fa ús de la subcontractació i especialment del treball temporal per exercir pressió sobre els / les treballadors / es, eludir els seus drets, i baixar els salaris i remuneracions. En públic, tant el partit Verd com la fundació Heinrich Böll critiquen la precarització progressiva de les relacions laborals i, en aquesta campanya electoral, exigeixen un salari mínim de 8,50 euros per hora. No obstant això, des de fa anys la fundació Heinrich Böll treu profit de la subcontractació per a tasques de neteja, càtering i gestió de conferències i, d’aquesta manera, promou l’ocupació precària. Com si fos poc, hi ha treballadors / es afectats / ades que ni tan sols guanyen el salari mínim exigit.

A causa que els / les companys / es es van afiliar a la FAU de Berlín i al maig van fer públic aquest escàndol, des de l’agost ja no treballen a la fundació Heinrich Böll atès que aquesta ha decidit que una altra companyia subcontractada faci la feina. Normalment, un acomiadament d’aquest tipus no seria possible a Alemanya però, gràcies a la subcontractació, la fundació Heinrich Böll no té problemes a fer-ho: qui s’oposa queda fora. Considerem que la fundació Heinrich Böll porta a terme una clara política antisindical i exigim la reincorporació dels / les companys / es, amb un contracte fix i un salari segons el conveni vigent.

Per això, del 2 al 9 de setembre, convoquem a una setmana d’accions internacionals. La fundació Heinrich Böll té oficines a moltes ciutats fora d’Alemanya, entre d’altres, Brussel · les, Praga, Varsòvia, Zagreb, Sarajevo, Belgrad, Kíev i Moscou (http://boell.org/web/364.html). ¡Exigim a l’gerència de la fundació Heinrich Böll que reincorpori a tots / es els / les companys / es! El 5 de setembre, al Jutjat Laboral de Berlín, tindrà lloc el judici d’un company que exigeix ​​un contracte fix. La fundació Heinrich Böll haurà d’abandonar la política de subcontractació ¡i per fi contractar al nostre company i pagar-li un salari segons el conveni!