El passat divendres 16 de maig va tenir lloc el primer judici pels incidents de la Vaga General de 29 de març del 2012.Aquell dia de Vaga General, a Sabadell vam sortir uns 10.000 treballadors i treballadores a protestar contra les reformes laborals hi van haver fins a 7 detencions.Al company jutjat el passat 16 se li vol fer pagar tot el que va passar aquell dia a Sabadell i  se  l’acusa de desordre públic, desobediència i resistència a la autoritat. La Generalitat li demana fins a 3 anys de presó i la fiscalia 2.  L’Ajuntament li demana 9400 euros de multa per tots els danys de multa per tots els danys que segons ells es va produir al mobiliari urbà. Abans del judici, desde el sindicat es va intentar realitzar una reunió amb l’equip de govern per tal que retiressin l’acusació, ja que no té sentit que a una sola persona se l’acusi de tots els danys, però el secretari tècnic finalment ens va informar que ningú de l’equip de govern volia reunir-se per parlar del tema, és a dir que no volien retirar la petició dels 9.500€, recordem petició superior a la de la fiscalia.

En el judici els tres Mossos d’Esquadra (semblava que ho portessin preparat) van afirmar que l’acusat, juntament amb quatre persones més havia empès un container cap al foc. Però que no l’havien detingut en el moment dels fets, si no 10-15 minuts després, enmig d’ un munt de gent, a un quilòmetre d’ on estava passant tot, que en el moment de la detenció es trobava amb tres persones més, i només ell va ser detingut  com un dels autors dels disturbis. A la bossa del company acusat, els mossos només li van trobar un megàfon. Per altre banda els Mossos no tenen ni un sol vídeo ni foto on demostrin res del que diuen, tot i que van estar seguint el piquet tota l’estona, i tothom sap que sempre graven tot el que passa.

No hi ha cap prova de que l’acusat empenyés cap container, l’únic que hi ha és la paraula de tres Mossos d’Esquadra que afirmen que era ell una de les persones que el va empènyer. Per altre banda els tres testimonis de la defensa així com l’acusat van afirmar que l’acusat no havia participat el piquet, si no que en el moment de la detenció havia quedat per anar a la manifestació unitària anticapitalista que començava a les 11:30 a l’Eix Macià.

Tot i això, sabem que la paraula de tres Mossos d’Esquadra val més que la resta de persones i tot i no tenir cap prova, no sabem si l’absoldran, l’obligaran a pagar alguna multa o li arribaran a caure 2 o 3 anys de presó.

Nosaltres sabem que depenem  de la seva justícia i no volem caure en el victimisme de que l’estat ens reprimeix, ja que això sempre ho ha fet, si no és amb presó a base de multes. Esperem i desitgem que sigui absolt, i així també ho van expressar el mig centenar de persones que es van concentrar als jutjats en solidaritat amb l’acusat.

jutjtats3 jutjats1 jutjats2

Secretaria de Premsa