El passat divendres 16 de gener es va celebrar una manifestació a Sabadell per la llibertat dels presos i preses anarquistes. Com recordareu, ahir es complia un mes de l’inici de l’anomenada “Operació Pandora”, la qual va detenir a 11 anarquistes, 10 d’elles a Catalunya i un altre a Madrid. Després de negar-se a declarar davant del jutge de l’Audiència Nacional, Javier Gómez Bermúdez, 7 d’elles van ser empresonats incondicionalment. Entre els detinguts i detingudes hi ha diferents companys molt coneguts dins dels cercles llibertaris i un membre de la CNT de Sabadell.

Convocades a les 19h de la tarda a la plaça Sant Roc, pels volts de l’hora d’inici, unes 150-200 persones es concentraven a la plaça, tot just davant de l’Ajuntament. L’acte s’inicià amb unes enèrgiques paraules del Secretari General de la CNT sabadellenca, qui recordà el caràcter internacional de la jornada de lluita, destacant accions i actes en diferents llocs de l’estat espanyol i de la resta del món -Suècia, Estats Units, Itàlia, França, Alemanya, Sèrbia, etc.-. També informà que la federació local havia decidit “editar el llibre ‘Contra la Democàrcia’, un dels motius del jutge Gómez Bermúdez per empresonar els nostres companys”. El company explicà que era un llibre interessant i que segons el jutge era un manual en contra del Sistema, malgrat que no és pas altra cosa que un assaig polític a l’alçada de qualsevol altra. Aprofità per afirmar rotundament que si els anarquistes feien terror era per lluitar, el motiu de fons de les detencions produïdes el passat 16 de desembre.

 

Després de la seva intervenció, sobre les 19.30 s’inicià la manifestació, la qual sobrepassava àmpliament les 300 persones, iniciant-se el recorregut de la mateixa, dirigint-se per la Rambla de Sabadell en sentit a la plaça del Cinema Imperial. Amb crits de “l’únic terrorista és l’estat capitalista” o “llibertat preses anarquistes”.

IMG-20150116-WA0004Un cop arribada la manifestació a les portes del conegut cinema sabadellenc, es van llegir diversos comunicats, el primer un comentari d’un fragment del llibre “Contra la Democràcia”, posteriorment una llarga i contundent intervenció de caire anarquista i, finalment, un altre company va recordar que, a més a més dels presos i preses anarquistes del 16 de desembre, exisiten molts altres casos repressius, com els dels xilens Mònica i Francisco, el cas d’Alfon a Madrid o els centenars de processats derivats de la passada vaga general, 6 d’ells a Sabadell (dos persones militants de la CNT).

La manifestació finalitzà pels volts de les 20:15, recordant que existien moltes altres activitats programades i que la gent estigués atenta a futures convocatòries.

CNT-AIT Sabadell

Secretaria de Premsa i Difusió