Sí, va ser un dels punts que el jutge Javier Gómez Bermúdez va fer servir per posar en presó a 7 de les 11 persones detingudes en l’anomenada Operació Pandora. Una operació política, policial i judicial que es fonamenta en aspectes tan absurds, per tal de justificar l’empresonament sense fiança, com la precarietat laboral existent, la suposada edició de llibres d’assaig polític, com seria el cas d’aquest, o fer servir mesures “extremes” de seguretat a Internet, bàsicament fer us de programari de correu allunyat de Google, Yahoo o Outlook, i així fins a elaborar un auto que passarà a la història com un insult a la més mínima decència deontològica. Javier Gómez Bermúdez, com fan la major part del cos de jutges, ha seguit (perquè ja li va bé) al peu de la lletra els informes policials que li han arribat i condemna abans idees que no pas a persones.

Potser es trobarà amb un atre cas Dixan entre les mans, ja que els encarregats de fer la investigació, segons es despren de diverses fonts, són la mateixa brigada dels Mossos d’Esquadra que, no fa pas gaire, es va cobrir de glòria amb la teorització d’un grup terrorista anomenat Bandera Negra, fonamentant-se, en aquell cas, en comentaris més o menys afortunats apareguts a xarxes socials. En aquesta ocasió no sabem encara que depara la seva inventiva, fruit, segurament, de veure massa telesèries americanes de policies,  de dissabtes anant al cinema mentre es projecta a la televisió documentals com “Ciutat Morta”, o fins i tot degut al consum excessiu de substàncies alteradores de la percepció. El cert és que el món del cinema ha perdut uns increïbles guionistes de ficció, mentre que el de la criminologia ha guanyat uns quants mediocres més.

En aquest context i després de llegir gran part de l’afiliació al sindicat el llibre maleït, descrit pel jutge com quelcom similar a un “manual contra la Democràcia”, hem arribat a l’acord de forma soberana i autogestionària de tornar a editar-ho. Un llibre que voltava pels ambients llibertaris des del passat abril de 2013 i signat per una coneguda organització anomenada “GAC”. No som de les GAC, i ni tan sols sabem si els detinguts i detingudes ho són, però davant la infàmia que s’està cometent contra elles, creiem que és una manera més de donar suport a la seva causa, perquè quedi clara una cosa, més enllà del què  diguin les lleis, criminalitzar llibres com aquest és un primer pas per a la il·legalització de qualsevol ideologia que no sigui capitalista.

Si quelcom està interessat en el mateix, o en la seva distribució, que es posi en contacte amb el SOV Sabadell de la CNT, recordant que, a diferència de l’original, el qual era gratuït, aquesta edició està pensada per ser un bo d’ajuda pels i les afectades en aquest procés. Evidentment, tot els diners recaptats aniran per a la causa. El preu mínim són 5 euros l’exemplar.

L’enllaç amb el PDF (gratis) del llibre el podeu trobar clickant aquí.

 

Secretaria de Premsa i Difusió

CNT-AIT Sabadell