El passat dissabte 1 d’ octubre, el sindicat CNT de la ciutat va organitzar un acte envers l’autogestió de la vivenda.

A la jornada, organitzada per la CNT  i la PAHC de Sabadell, van ser convidades dues organitzacions que gestionen blocs ocupats per famílies sense casa.

Per una banda,  la Federació Anarquista de Gran Canaria (FAGC) impulsora de la “Comunidad La Esperanza” on hi viuen més de 70 famílies i, per altre, la Plataforma d´afectats per la hipoteca de Sabadell (PAHC), que també ha aconseguit autogestionar 4 blocs d’habitatges per a una vuitantena de famílies de Sabadell.

A la xerrada es van abordar les dificultats que es troben a l’hora d’organitzar-se per ocupar i gestionar els blocs, els conflictes entre ideologia i realitat així com les estratègies dutes a terme per assolir l’objectiu principal d’aconseguir un sostre per als qui no en tenen. També es va posar de manifest  que l’ocupació, avui en dia, és una sol·lució real per cobrir una necessitat bàsica com és l´habitatge.

 El Sindicat de Sabadell valora molt positivament l’acte de dissabte i afirma que és molt important la lluita d’aquests dos col·lectius i els defineix com eines emancipadores.

“Organitzar-se a la PAHC o la FAGC (a Gran Canaria) és una manera de sol.lucionar els problemes reals de manera efectiva i sense haver de recórrer a fórmules com l’assistencialisme de l’administració, posant el futur més pròxim a les nostres mans, sense dependre de tercers.”

Foto de l´Acte. (PAHC Sbd)
Foto de l´Acte. (PAHC Sbd)

Deixa un comentari