El sindicat Confederació Nacional del Treball (C.N.T.) ha presentat una diferents denúncies contra l’empresa Grupo BN per pràctiques fraudulentes i abús laboral.

Segons els serveis jurídics del sindicat, l’empresa ha estat sistemàticament contractant una gran part de la seva plantilla per sota de les hores reals de treball, amb l’objectiu d’evitar els costos de les hores extres dels seus empleats.

El sindicat ja ha interposat 12 demandes judicials i 5 inspeccions de treball.

Les denúncies inclouen casos específics i genèrics, com l’incompliment del registre de la jornada laboral, una pràctica que facilita aquests abusos de la jornada parcial per part de l’empresa.

CNT destaca que aquesta pràctica no és exclusiva del GrupoBN sinó que succeeix en diverses empreses del sector de la neteja, i subratlla la complicitat dels comitès d’empresa en moltes ocasions.

La Secció Sindical de Neteja Tècnica de l’empresa ha estat testimoni de més de 30 casos en què els treballadors són contractats per menys hores de les que realment treballen, aquest fenomen afecta especialment els treballadors migrants i a les dones, que es veuen obligats a complir jornades laborals extenses amb salaris per sota del que estableix la llei.

“Aquest tipus de contractació fa extremadament difícil per als treballadors denunciar a l’empresa”, assenyala Manel Martos, portaveu de C.N.T. “En reclamar legalment, l’empresa sol respondre cridant al treballador només per les hores que té contractades, castigant-los econòmicament i limitant la possibilitat de realitzar hores extres, cosa que fa que els sous siguin molt inferiors”.

El sindicat destaca la manca de protecció de les plantilles del sector de la neteja, que pateix canvis constants en els horaris i dels llocs on presten serveis, impedint la possibilitat de conciliar la seva vida personal amb la professional.

S’evidencia la urgent necessitat de posar fi a aquestes pràctiques per part de la patronal de la neteja, pràctiques que perjudiquen els treballadors i que vulneren els drets laborals.

C.N.T. insta les autoritats competents a investigar a fons aquestes denúncies i a prendre mesures per garantir el respecte als drets laborals i la igualtat salarial en el sector de la neteja.

One thought on “Denuncien l’empresa de neteges Grupo BN per frau i abús de la contractació parcial.”

Deixa un comentari