Davant la insostenible situació a la qual ens ha abocat la crisi del sistema capitalista i que de nou colpeja amb major virulència els de sempre (classe treballadora i diversos i amplis sectors de la nostra societat), cal donar respostes clares i contundents, denunciant els veritables responsables d’aquesta situació, així com sortir al pas de qualsevol brot, sigui de racisme, sigui de retallada dels drets socials i laborals, individuals i col·lectius, cridant ben alt que els de baix som els que patim la crisi que han provocat els de dalt. S’ha de repetir tantes vegades com sigui necessari: no som els culpables sinó les víctimes.

El responsable de la crisi econòmica és el sistema econòmic que tenim: les grans empreses nacionals i transnacionals, amb les seves entitats bancàries, amb tots aquells agents que han participat en aquesta orgia desenfrenada d’avarícia lucrativa a través de l’especulació, amb els seus aparells mediàtics, amb els seus intel·lectuals a sou, amb els seus polítics professionals que elaboren les lleis segons les seves necessitats i interessos, amb la seva ideologia de competitivitat, productivitat pensament únic i del campi qui pugui, i sobre tot amb el seu l’aparell repressiu per protegir els seus privilegis.

Els qui han provocat la crisis, ara tenen el cinisme de donar les seves “receptes màgiques” per sortir-ne, i que, com sempre, passen, per retallar la despesa social (sanitat, ensenyament, i serveis públics en general); carregar contra els drets socials i laborals (jubilacions als 67 anys, major precarietat laboral, acomiadament lliure, etcètera) i estigmatitzar els sectors més febles de la societat (col·lectius d’immigrants, de joves, etcètera). Davant de tot això:

Denunciem

Que a la nostra ciutat hi ha grups d’extrema dreta que mitjançant una manifestació pretenen aprofitar la situació de crisi per fomentar el racisme i la xenofòbia amb falsos missatges per confondre a la ciudanía i, el que el Conseller d’Interior de la Generalitat, Sr Saura no tingui la valentía per denegar aquest tipus de manifestacions de caràcter antidemocràtic i xenófob.

La manca de decisió política a la nostra ciutat per condemnar aquest tipus d’actes que suposen un atemptat contra la pacífica convivència ciutadana i al treball de cohesió social i integració que s’està duent a terme a Sabadell.

 

Convoquem

A la ciutadania a una manifestació per fer front a la crisi i al racisme, el proper

dissabte 13 de març a la Plaça Marcet a 2/4 de 6,

i convidem a totes les entitats i organitzacions a sumar-se a aquesta convocatoria

Sabadell, 11 de març de 2010

La crisi que la paguin els rics!

Assemblea de Joves de Sabadell, Assemblea llibertària de Sabadell, Casal Independentista i Popular de Sabadell “Can Capablanca, CGT, CNT, CUP, Endavant, Entesa per Sabadell, FAAVV, FAIV, Justa Revolta, MPS, Ràdio Trama