El passat dissabte 13 d’octubre, les treballadores de la residència “Casa de les Monges” es van manifestar pels carrers de Cervelló reclamant unes condicions de treball dignes. Es van repartir 300 octavetes entre la població, explicant el perquè de la manifestació i la Vaga. Diversos vianants van preguntar interessats pel conflicte i ens donaren suport, i fins i tot algun es va sumar a la manifestació.

Després que l’administracó de la residència retirés la mesura de baixada de salaris que afectava treballadores que amb prou feines arribaven als 1000 euros i moltes d’elles ni això, volem assegurar-nos que no tornin a aplicar la mesura més endavant, també reclamem mesures i material de seguretat i higene, ja que diverses treballadores han estat de baixa per la manca d’aquestes.

Les quatre mesures principals que reclamem a l’empresa, són les següents:

-Solicitem millores en Seguretat i higiene laboral en el centre de Treball.

Volem també l’establiment d’un pacte amb l’ empresa amb mesures de cost 0, en el que se’ ns garanteixi:

-Mesures d’ anticipació a reestructuracions i crisis. Que s’ aprovin les mesures d’anticipació a la crisi. L’empresa pretenia fa un mes rebaixar-nos el sou sense donar-nos cap explicació, no volem que torni a passar. Volem recibre informació concreta i de forma continuada de l’estat econòmic de l’ empresa i de les mesures que vol implamentar per la seva viabilitat.

-Dret d’opció a la treballadora en cas d’acomiadament improcedent. Que no hi haurà repressàlies per les treballadores de la secció sindical (casi el 100% de la plantilla).

-Clausula de subrogació. Que es garanteixin els llocs de treball si es traspassa l’empresa

-Borsa de treball. També que si acomiaden a alguna companya per causes econòmiques, per exemple, no puguin després contractar a una altra persona i es discrimini a qui està afiliat/da.

Volem deixar clar a l’empresa que no pretenem destruïr-la, sinó millorar les condicions laborals de les treballadores que a la vegada repercutiran en el benestar dels residents. A més, són mesures que no tindrien cap cost per l’empresa (acceptuant les d’higiene i seguretat).