EVA MARIA NOALES TINTORÉ, gerent de la residència, juntament amb FRANCESC MAURI CODINA, ha posat tres sancions greus a tres treballadores de l’empresa, membres de la secció sindical de la CNT. Es tracta de la delegada de la secció sindical, la delegada de Salud Laboral; les dos membres del comitè de Vaga, i d’una altre membre que participa activament a la secció i que en el moment de rebre la sanció es trobava de baixa.
L’historial d’aquesta empresa contra la secció sindical de CNT i concretament contra la seva delegada, és molt llarg, amb fins i tot un intent d’acomiadament. Aquestes sancions molt greus, suposen la retirada de sou i feina, durant un mes, cosa que amb el sou que cobren aquestes treballadores, no es poden permetre. Som conscients que aquest és el primer pas per acomiadar les membres més visibles de la secció sindical.

D’altre banda, aquesta guerra absurda de la gerent EVA MARIA NOALES TINTORÉ contra la secció sindical de CNT, s’evitaria simplement si l’empresa:

– Prestés el material de seguretat i higiene adequat i suficient a totes les treballadores, per realitzar les seves tasques a la residència.

-Assegurés la no baixada de salaris i la fi dels retards en el cobrament de les nòmines.

-Posés fi a la repressió per motius sindicals.

Segurament EVA MARIA NOALES TINTORÉ i FRANCESC MAURI CODINA estaven molt tranquils en el seu “cortijo” fins que va arribar la secció sindical de CNT a exigir que es respectin els drets de les treballadores. Si aquesta secció es va instal·lar a l’empresa va ser perquè les treballadores estaven cansades de la falta de mesures de prevenció i seguretat, la falta de ràtios, l’intent de baixada de salaris quan hi han treballadores que no arriben als 900 euros. No van crear la secció ni estan en aquesta, perquè vulguin destruir l’empresa, ni  fan vagues, perquè sigui el seu esport, sinó perquè volen treballar dignament.

Però sembla ser que EVA MARIA NOALES TINTORÉ no accepta que hi hagi una secció de la CNT a la seva empresa, és comprensible, tot li anava com una seda quan tenia del seu costat a la delegada d’UGT, EVA GIMENO CERCOS, per convèncer a les treballadores de que no eren temps de queixes i que calia apretar-se el cinturó.
Totes aquestes sancions, suposen una declaració de guerra a la secció sindical de CNT i al conjunt del sindicat, una guerra absurda que només fa que allargar el conflicte; provocar mal ambient a la residència, repercutint negativament en el benestar dels residents i les treballadores, i donar mala imatge pública d’aquesta.  Com que la justícia és lenta, i a vegades tot i ser un cas clar de repressió sindical,  no està del costat dels treballadors/es, aquest sindicat emprendrà una sèrie d’accions de protesta per pressionar a l’empresa perquè  retiri les sancions. Accions que ens podríem estalviar si la senyora EVA MARIA NOALES TINTORÉ abandonés el seu orgull empresarial, retirant les sancions i assentant-se a dialogar.