Treballador/a en actiu, en precari o a l’atur, estudiant, jubilat/da, aquest primer de maig manifestat entre iguals.

Desde la CNT de Sabadell ens trobarem a les 9h del matí al sindicat (Passatge Edgardo Ricetti,16) per anar cap a l’acte del 1r de maig a Barcelona, al Parc de les tres xemeneies (Metro L2 i L3 Paral·lel).

A partir de les 10h: Paradetes, conferències i actes culturals.

A les 13h: Manifestació.

A les 14h: Dinar popular

A les 18h: Plaça Païssos Catalans, mani unitària- bloc llibertari

barcelona

Per posar fi a la precarietat i la retallada de drets laborals i socials:

-Derogació de la reforma laboral.

-Prou precarietat laboral. Fi de la contratació eventual i els contractes de formació.

-Davant la fallida o mala gestió empresarial, autogestió obrera.

-No als pactes socials.

-Fi de les subvencions a la patronal, als partits i als sindicats.

-No al rescat a la banca. Parc de pisos buits a disposició de les famílies que els necessiten.

Repartiment del treball i la riquesa:

-Treballar menys per treballar tots/es. Jornada laboral de 30h i jubilació als 60 anys.

Trenquem amb els més de 30 anys de model sindical vertical:

– Enfront les agressions patronals i el “sindicalisme” que firma i pacta acomiadaments, defensa acèrrima dels llocs de treball.

-Cap acomiadament sense resposta.

Recuperem la nostra veu, que no decideixin per nosaltres:

-No als comitès d’empresa. Boicot a les eleccions sindicals.

-Per les seccions sindicals i les assemblees de treballadors/es.

-Autogestió i independència dels sindicats, ni subvencions ni alliberats.

Manifest 1r de Maig

El proper 1r de maig a partir de les 10 hores del matí, al Parc de les Tres Xemeneies (Av. Paral·lel), tornem al carrer per a fer present tant el llegat d’anteriors lluites com les circumstàncies que afrontem actualment. Arribem de nou a una data altament significativa a la història del moviment obrer, el 1r de Maig. Fa més de 120 anys que fem homenatge a la lluita reivindicativa que milers d’obrers van dur a terme als Estats Units. Van ser 4 dies de vaga indefinida fent front a la patronal, als esquirols, a la premsa oficial i a la policia que carregava amb duresa sobre els manifestants, fins i tot afusellant-los. El 4 de Maig una bomba sorgí de la multitud i va matar un oficial de la policia, a part de causar molts ferits entre els guardians del benefici privat, aquell que creix a costa de l’esforç comú, el capital. La revolta fou tant forta que abans de que finalitzés aquell mes de Maig la patronal acceptà la jornada de vuit hores.
Aleshores, el moviment obrer anarquista va patir una forta persecució i criminalització. Aquella victòria, aconseguida amb sang i llàgrimes, no la donarien sense cap revenja. A aquells homes, que volien sortir de la misèria que el capitalisme els oferia com a única opció de vida, se’ls va apallissar, torturar i penjar de forma pública per ordre de l’Estat i les seves institucions legals. Els veritables salvatges eren al poder.
Avui en dia, al nostre present, la misèria torna com un fantasma a milers de llars obreres. La precarietat es l’única opció per fer front a l’atur, les deslocalitzacions d’empreses ens deixen desemparats i se’ns obliga a acceptar la implantació progressiva del servilisme i la utilitat eventual com a modus vivendi.
Més de 800.000 aturats a Catalunya, 25.000 desnonaments l’any 2012, i un de cada quatre catalans en situació de pobresa, són xifres que alerten de la necessitat de lluitar contra una burgesia que s’ha embutxacat els calés dels impostos i ha fet negoci amb propietats públiques a preu de saldo amb la complicitat dels polítics elegits pel poble.
I és des d’aquest sentiment que la CNT convoca als treballadors i les treballadores, aturats i aturades, estudiants, canalla, dones i homes a continuar amb aquesta lluita contra el capital.

El proper 1r de maig a partir de les 10 hores del matí, al Parc de les Tres Xemeneies (Av. Paral·lel), tornem al carrer per a fer present tant el llegat d’anteriors lluites com les circumstàncies que afrontem actualment, en una dilatada trajectòria d’enfrontament a l’esclavatge que suposa el treball assalariat i un engatjament amb els més legítims desitjos d’emancipació.

 

Altres convocatòries dels sindicats de la CNT catalano-balear o actes on participen aquests:

Granollers i Mollet:

granollers

Hospitalet:

Hospitalet

Igualada:

Manifestació: 12h – plaça Masuca
Convoquen: Arran, Ca la Fou, CGT, CNT, CUP, CS Delícies, Endavant, PAH Anoia, la Teixidora

Manresa:

11.30h. – Ben Plantada
Convoca: Coordinadora pels Drets Socials, contra el Capitalisme i el Patriarcat

Olot:

olot

Palma:

cnt palma

Pineda de Mar:

cartell_unitari__1_maig_2013_pineda

Tarragona:

TARRAGONA