El dia de la Hispanidad fou establert com a celebració oficial el 12 d’octubre de 1939 (després dels 6 mesos de la victòria franquista), com a “Dia de la Raza”. Es pretenia celebrar així el descobriment d’Amèrica, pels feixistes aquest descobriment significava la conquesta de nous territoris per part de l’imperi espanyol i l’expansió del catolicisme per terres americanes. Pels pobles indígenes va suposar l’inici de la persecució  de les seva cultura, llengües i l’espoliació de les seves terres i recursos, a més de provocar un autèntic genocidi amb l’assassinat (directa o a causa de les malalties portades pels espanyols) de milions d’indígenes, i l’ esclavatge i la tortura de milions d’altres.

Aquest 12 d’octubre diverses organitzacions feixistes organitzades en la plataforma “España en marcha”organitzaran autocars per manifestar-se pels carrers del Barri de Sants. Després de que foren expulsats del barri i en els últims anys celebressin la seva festa a Montjuich, els feixistes tornen al Barri de Sants, desde  entitats del barri, veïns d’aquest, l’Ateneu Llibertari, Acció Llibertària de Sants, Casal Independentista i diverses organitzacions llibertàries i de l’esquerra anticapitalista han impulsat diverses mobilitzacions per tal d’aturar-los.

Apart de l’extrema dreta, els partits espanyolistes i “demòcrates” com el PP i Ciutadans, així com altres organitzacions espanyolistes i d’extrema dreta, celebrarant el dia de la “Raza” amb una manifestació a Plaça Catalunya.
santsantifa

accio-llibertaria-sants-antifeixisme

Cada dia a les 18h, piquet informatiu a Plaça de Sants per anar a informar al veïnat, entitats i comerços de les movilitzacions antifeixistes. La resta de dia es poden recollir materials de difusió i propaganda al Casal Independentista de Sants, Centre Social de Sants, Ateneu Llibertari de Sants, Can Batlló, Can Vies i a La ciutat invisible.

Dijous 10 d’octubre a les 20h a plaça de Sants, concentració i manifestació antifeixista.

Dissabte 12 d’octubre,concentracions de rebuig:

A les 8h a plaça de Sants.

A les 12h a plaça Universitat, Plataforma Antifeixista de Barcelona.

Feixistes, ni al barri ni enlloc: 12 d’octubre, res a celebrar! Ja els vam fer fora del barri, i ho tornarem a fer. No passaran!! Passa-ho!

A Tarragona el dia 12 també es realitzarà una manifestació contra el feixisme, ja que el  dia 13, el sector d’aquesta hereu del nacional-catolicisme.  pretén beatificar a “500 mártires españoles del siglo XX”. Es tem també de la presència de grups d’extrema dreta nacional-catòlics vinguts d’arreu de l’estat i dels grups feixistes que convoquen el dia anterior a Barcelona: http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/70343-contra-el-feixisme-i-l%C2%B4esgl%C3%A9sia-colpista.html

cartell-manifestacic3b3-beatificacions

Notícies relacionades amb l’antifeixisme i el 12 d’octubre:

Convocatòries #SantsAntifeixista: http://acciollibertariasants.wordpress.com/2013/10/07/convocatories-santsantifeixista/

Àmplia resposta de la societat civil de Sants davant l’amenaça feixista pels actes del 12 d’octubre: http://directa.cat/noticia/amplia-resposta-societat-civil-sants-davant-lamenaca-feixista-pel-12-doctubre

Militants neonazis i un regidor de PxC, expulsats de la UB: http://www.vilaweb.cat/noticia/4148610/20131008/militants-neonazis-regidor-pxc-expulsats-ub.html

Els ultres que es manifestaran el 12 d’octubre a Barcelona publiquen un vídeo amenaçador: http://www.vilaweb.cat/noticia/4148327/20131007/ultres-manifestaran-12-barcelona-publiquen-video-amenacador.html

“No s’escindirà cap territori sense que hi hagi sang”, diu el líder dels assaltants a la Blanquerna: http://www.vilaweb.cat/noticia/4147305/20131002/sescindira-cap-territori-sense-hagi-sang-diu-lider-assaltants-blanquerna.html

Activistes del Casal Tramuntana i PxC es troben amb el portaveu violent d’Alba Daurada en un nou viatge a Grècia: http://www.setmanaridirecta.info/noticia/casal-tramuntana-alba-daurada-%E2%80%9Cagermanats%E2%80%9D