El passat dijous dia 16, l’alcalde i la regidora es van reunir amb treballadors de l’ajuntament que treballen a Can Serraparera, la majoria afiliats a la CNT, per tal de parlar del futur del servei que aquest centre ofereix a la ciutat.

Can Serraparera
Can Serraparera

 

L’ajuntament fa mesos que està realitzant un estudi per tal de normalitzar la situació irregular de la contractació dels tècnics i el personal que fins ara estava contractat en frau de llei, encadenant contractes d’obra, amb antiguitats de fins a més de 10 anys.

Els treballadors de Can Serraparera han expressat a l´Alcalde la preocupació de que l’adaptació a la legalitat de la contractació, pugui acabar en pèrdues de llocs de treball que vagin en detriment del servei que avui dia s’està prestant a la ciutadania, convertint una notícia positiva en retallades al servei.

 

L’ajuntament per la seva part afirma que un funcionari extern està elaborant un informe sobre l´estructura del servei i de moment no es pronuncia sobre la continuïtat de tots els llocs de treball a Can Serraparera però tampoc ha confirmat cap acomiadament.

Pel sindicat CNT (del qual forma part la meitat de la plantilla de Can Serraparera) no es pot contemplar un escenari d’acomiadaments a un servei de l’ajuntament que lluita contra l’atur i en favor de l’emprenedoria a la ciutat.

A altres ciutats, com Sabadell, s’han fet estudis per fer estructurals de l´ajuntament els llocs de feina temporals en frau de llei, basant-se en el nombre de personal que hi havia en servei a l´any 2010, quan la crisi era més forta i menys subvencions europees es rebien.

El sindicat entén que si avui es reben més diners per lluitar contra un mal endèmic com l’atur, no té cap sentit que un govern que es consideri d’esquerres acomiadi a qui porta anys treballant a l’Ajuntament per eradicar aquest mal. Menys encara, quan la feina desenvolupada per aquestes persones és clarament una feina estructural, sense la qual el Servei deixaria de tenir sentit.

Deixa un comentari