secció sindical de La neteja


L’ empresa Fundada per Rafael Rider, que es dedicava a la neteja d’ escoles, comunitats, parquings i empreses, ha presentat per sorpresa un ERO (Expedient de regulació d’ Ocupació) extintiu que significa l’ acomiadament de la totalitat de la plantilla, mes de 50 treballadores.


L’ empresa va informar la plantilla mitjançant una carta que indicava que un advocat es farà càrrec del tancament i segons va indicar a una reunió els administradors notenen intenció d’ abonar les nòmines ni de maig ni de juny (temps que pot durar el procediment legal del ERO).


El sindicat CNT denuncia que si les treballadores volen cobrar les indemnitzacions i la prestació d’ atur, estan obligades per llei a seguir treballant mentre duri el procediment legal de tancament.


Fonts del sindicat afirmen que s’ ha instat a l’ advocat que agilitzi el màxim possible el procediment o exoneri de treballar a la plantilla per tal que puguin buscar feina a altres empreses.


Segons CNT és absurd que aquestes treballadores segueixin prestant uns serveis que l’ empresa si cobrarà però elles no, per tal de que finalment el FOGASA pagui les indemnitzacions. El sindicat no descarta convocar una vaga així com querellar-se directament contra els administradors Rafael Rider i Eva Mª Molina Mazuela per administració fraudulenta.

La neteja


El sindicat demanarà una reunió urgent amb l’ ajuntament de Sabadell i el Vapor Llonch per tal de poder proposar alguna sortida laboral o la participació a algun programa d’orientació per a la plantilla.

Deixa un comentari