Més de 50 de treballadores de l’empresa “La Neteja”, ubicada a Sabadell, estan a l’espera que es faci efectiu un ERO extintiu (Expedient de regulació d’ocupació per al tancament total de l’empresa), procediment que pot allargar-se fins a dos mesos. 

En aquests casos, per tal de poder cobrar la prestació d’atur i la indemnització corresponent, els treballadors no poden deixar de prestar serveis a l’empresa.

 A l’última reunió informativa de l’ERO, l’advocat de l’empresa ha confirmat que, tot i que l’empresa continua cobrant els serveis, la direcció no pensa pagar les nòmines de maig ni juny la plantilla, que haurà de seguir treballant a l’empresa si volen cobrar la prestació d’atur i la indemnització pel tancament.

El sindicat CNT ha demanat a l’empresa que s’agilitzi el procediment del tancament per tal que la plantilla pugui buscar feina a altres empreses i no descarta convocar una vaga o denunciar la gestió de la gerència.

 El sindicat afirma que demanarà una reunió amb l’ajuntament per tal de donar sortida laboral a un col·lectiu que moltes vegades està en risc d’exclusió donada la precarietat del sector. 

Deixa un comentari