Ara que s’ha acabat el programa del paisatge més bonic de Catalunya es podria emetre un nou programa titulat el paisatge més putrefacte de Catalunya. Es tractaria de visitar els paratges (algun d’ells ben bonics) destrossats gràcies a l’esforç dels nostres estimats polítics, especuladors,etc. 

Ja que en el programa del paisatge més bonic de Catalunya ha guanyat la Costa Brava, la primera emissió d’aquest nou programa podria ser una visita guiada a Lloret de Mar un cap de setmana d’agost, mentres contemplem tota la colla de guiris borratxos i la cutreria general dels casinos, discoteques, etc. També podriem comparar amb fotos i videos com era Lloret fa 50 o 60 anys i com és ara, visca el progrés! Sense deixar la Costa Brava podriem visitar els xalets que s’han fet a primera línia de mar al llarg de la costa tota la colla de ricatxons, convertint paratges idílics que els hauría de gaudir tothom, en propietat privada i carregant-se camins i boscos.

Després podriem pasar per la Costa Daurada i de la mateixa manera que hem visitat Lloret, visitar Salou. Al acabar podríem observar la gran bellessa de la central nuclear de Vendellós i també fer una visita per les petroquímiques properes a Constantí.

Més endavant podríem fer una capbusada al Riu Llobregat i el Besós al seu pas per l’àrea metropolitana de Barcelona. Contemplar l’aprofitament que es va fer del Fòrum de les Cultures per especular i construïr grans edificis d’apartaments i hotels de luxe, per acabar visitaríem el nou Hotel Vela.

Per últim ens traslladaríem a la Cerdanya per parlar amb els pijais pixapins que tenen la seva caseta allà i observar la seva gran imbecilitat mentre compartim uns refrescos. Finalment els hi donariem les gràcies per haver impulsat l’economia de la comarca, fent-lis una autopista perquè poguin pasar els dies d’estiueig i carregant-se el bosc.

Bé, la veritat és que si que hi han molts paisatges bonics de Catalunya però també és cert que se’n han carregat moltíssims altres.