El Sindicat CNT ha engegat diverses mesures legals encaminades a obligar a les diverses empreses que han absorbit rutes que SPANAIR va abandonar quan es va declarar en fallida, a fer-se càrrec de part del personal acomiadat.


La central anarcosindicalista estudia demanar responsabilitats als administradors de SPANAIR i a la Generalitat de Catalunya.

Al seu torn fonts del Sindicat posen en coneixement de l’opinió pública que el Departament d’Interior ha posat recentment una multa a treballadors de la CNT a SPANAIR per les mobilitzacions que es van dur a terme al febrer.

La Confederació Nacional del Treball (CNT) ha engegat els seus recursos jurídics per forçar a les empreses que s’han quedat amb rutes anteriorment operades per SPANAIR a subrogar a part de la plantilla. A través del seu Gabinet Tècnic Confederal, la CNT pretén que s’apliqui una claúsula de subrogació del Conveni Col•lectiu del Sector Aeri, cosa que permetria als treballadors de SPANAIR mantenir les seves condicions de treball en les seves noves empreses, molt al contrari del que està succeint amb les suposades recol•locacions.
Davant els indicis que la companyia fos insolvent abans de presentar el concurs de creditors, tenint l’empresa obligació de presentar-ho com a máxim als dos mesos de conèixer la seva situació real, la CNT es planteja demanar responsabilitats als administradors. Al seu torn s’està considerant la possible responsabilitat subsidiària de la Generalitat de Catalunya per la presència d’empreses de capital públic en l’accionariat de SPANAIR.
La CNT també vol mostrar la seva disconformitat davant el fet que recentment el Departament d’Interior ha multat a uns treballadors de la CNT en SPANAIR amb una multa d’entre 300 i 30.000€ per les mobilitzacions del passat mes de Febrer. La central anarcosindicalista ho emmarca dins de la recent *estratégia del *Departament d’Interior de criminalitzar i castigar als sectors de la societat que arran de la Vaga General del passat 29 de Març protesten contra la reforma laboral i la crisi econòmica.
Imatge de la roda de premsa que es va fer ahir al local de la CNT
de l´Hospitalet per informar sobre les accions del Sindicat per la
recol.locació dels treballadors de Spanair
Secció sindical de CNT a Spanair: http://spanaircnt.blogspot.com.es/