24/01/2013

Prop d’un miler de persones han assistit a la manifestació que ha recorregut diversos carres del centre de Sabadell des de l’Hospital Taulí fins a l’Ajuntament. Es tracta d’un episodi més de la mobilització que treballadores i usuàries del Parc Taulí estan duent a terme contra les noves retallades que el govern de la Generalitat ha anunciat.

Quan pocs dies després de les eleccions del 25_N Artur Mas va comunicar que al 2013 hi haurien noves retallades en Sanitat, el personal de diversos hospitals com el de Sant Pau de Barcelona van acampar als centres sanitaris com a mesura de protesta. Així també ho va fer el personal del Parc Taulí, pocs dies després diversos usuaris de la sanitat es van sumar a la protesta amb la intenció de fer confluir la lluita laboral dels professionals de la sanitat amb la lluita pel dret a la sanitat publica que afecta a tota la població. A l’aixecar-se l’acampada el passat 17 de gener, l’assemblea de treballadores i usuàries va acordar entre altres coses la celebració d’una nova manifestació unitària contra les retallades.

El comitè d’empresa d’UGT es desmarca de la manifestació

Una de les noticies que comentaven els usuaris ha estat que el comitè d’empresa on té majoria UGT es desmarqués de la manifestació sense donar explicacions. Segons varis dels usuaris vinculats al moviment 15-M de Sabadell, aquest fet es deu a que van intentar que a la manifestació no hi aparegués cap lema que fes referencia a la corrupció de les administracions locals destapada pel cas Mercuri i no ho van aconseguir. “El comitè ho intenta controlar tot i quan no pot ho boicoteja” han declarat alguns dels usuaris a aquest mitjà. Sí que han seguit la convocatòria la Federació d’Associacions de Veïns, 15-M, iaioflautes i els sindicats CGT i CNT.

Continuïtat de la lluita 

La protesta ha acabat sobre les 8 de la tarda a les portes de l’Ajuntament on diverses treballadores i usuàries han fet una crida a lluitar pels drets que “tant van costar d’aconseguir en el seu dia i ara ens els estan prenent”, fent referencia no només a la sanitat sinó també a l’educació, l’habitatge i el treball digne. Finament s’ha anunciat la convocatòria d’una nova assemblea de treballadores i usuàries per al pròxim dijous. Tot i que no hi ha hagut cap tipus d’incident, els Mossos d’Esquadra han identificat a sis dels manifestants.

Preguntades per aquest mitjà dues treballadores de l’hospital han afirmat que de moment la patronal del Parc Taulí ha anunciat que pujarà les hores de feina, “no coneixem encara com es concretaran les retallades de la Sanitat però estem segures que seran dures”. Valoren bé l’acampada perquè“ha servit com a punt de trobada entre la ciutadania i els professionals” Tot i que lamenten que per la gravetat de l’assumpte hi hauria d’haver molta més gent mobilitzada “poc a poc ens hem anat organitzant en grups de treball i això es positiu”.

Escrit per Vilaweb Sabadell