El 29 de març del 2012 va tenir lloc una Vaga General contra  la darrera reforma laboral; a Sabadell la plataforma SBDlluitant (que agrupava col·lectius de l’esquerra independentista -Endavant, Arran, COS-, la PAH, la CGT, la CNT i el 15M entre d’altres), va convocar un piquet i una manifestació que va agrupar unes 10.000 persones. Els mossos van carregar contundenment contra el piquet, causant més d’una dotzena de contusionats i  després d’aquest van detenir indisriminadament a onze persones, de les quals cinc estan pendents de judici. També van agredir a la premsa i van obligar a borrar els vídeos de les càrregues, fent palès novament la impunitat en què actuen.

El proper 16 de maig es celebrarà el primer judici, l’acusat és un company del sindicat que ni tan sols va participar al piquet. El fiscal l’acusa de danys, demanant-li 2 anys de presó i una multa de 6.480 euros euros; la  Generalitat l’acusa de danys i desordres i li demana 3 anys de presó; i per últim, l’Ajuntament de Sabadell li demana 9.400 euros, acusant-lo de totes les destroses al mobiliari urbà que es van produïr al dia de la Vaga. Desde la CNT de Sabadell exigim a l’Ajuntament que retiri l’acusació, no té sentit que s’acusi de tots els danys a una persona que ni tan sols es trobava al piquet.  Pensem que el veritable motiu d’aquesta acusació és simplement buscar un cap de turc que pagui per tots els danys.

La resta d’acusats són quatre, el 27 d’octubre tindrà lloc el judici a tres d’ells. El fiscal i la Generalitat els hi demanen 2 anys i 9 mesos de presó per desordres públics i delicte de resistència, exceptuant a una afiliada d’aquest sindicat que li demanen exclusivament per desordres públics. A la última acusada se li demanen 2 anys per un delicte d’atemptat a l’autoritat, així com 900 euros per una falta de lesions i 210 per indemnitzar un suposat mosso lesionat, encara està pendent de data de judici.

Pensem que aquest procés judicial, sense cap tipus de prova més enllà de les paraula dels mossos, té a veure amb la creixent criminalització dels i les que s’enfronten a les injustícies del sistema, tracten novament de frenar la protesta social amb penes de presó i multes per aquells i aquelles que lluiten. És per això que demanem l’absolució de tots els imputats/des, i els hi volem fer saber que la repressió no aturarà la nostra lluita contra els atacs de l’estat i el capital a la classe treballadora.