• L’empresa ha presentat un ERO extintiu tal i com temia CNT
  • Els treballadors convocaran en assemblea quines accions emprendre

    

 imageEl passat divendres, 16 d’Octubre l’administrador concursal va comunicar als treballadors la intenció de tancar l’empresa i desfer-se de 2 terços de la plantilla amb un ERO d’extinció sense pagar acomiadaments ni les pagues endeutades als treballadors, obligant als treballadors a cobrar del FOGASA.

A la reunió també es va informar d’una oferta de compra parcial de la unitat productiva (que inclouria només a un terç de la plantilla) per part de Rupdal Trade, S.L., empresa dedicada a la compravenda, intermediació i arrendament d’actius industrials.

Fonts del sindicat informen que darrera de Rupdal Trade SL hi ha Inverconcursal, una empresa especialitzada en la “neteja” i revenda d’ empreses. De fet, el sindicat CNT afirma que Rupdal Trade ja ha demanat la condonació dels 1.9 Milions d’ Euros a l’ ajuntament per tal de continuar treballant subrogant només a un terç de la plantilla, tot i que ni Rupdal Trade ni Inverconcursal (amb el mateix domicili fiscal) es dediquen a la logística ni el transport de mercaderies.

Segons els treballadors, la intenció de la direcció és treure’ s de sobre els deutes de les pagues extres endeutades a una part de la plantilla, poder acomiadar sense pagar les indemnitzacions que pertocarien i deixar a l’ ajuntament sense cobrar els 2 milions que se li deuen en concepte de lloguer per a, posteriorment en una segona fase, recuperar l’empresa sense càrregues antigues, pràctica bastant habitual en empreses del tipus d’Inverconcursal.

De fet CNT afirma tenir indicis clars que demostrarien que els administradors de Navarro s’haurien apropiat els diners de bastants mesos descomptant-los com a despeses de l’empresa, el que suposaria un frau en tota regla i potser premeditada.

La secció sindical de CNT per la seva part, reclama el manteniment dels llocs de treball de tota la plantilla per entendre que l’empresa és viable i que la situació actual ha estat provocada per una mala gestió dels administradors al llarg dels darrers anys.

Futures accions

Aquest divendres, CNT ha convocat als afiliats del sindicat a una assemblea per a estudiar i acordar quines accions s’emprendran. En aquest sentit, ja han demanat també una reunió amb l’Ajuntament de Sabadell per abordar la present situació i la relació del consistori amb l’empresa davant d’aquest nou escenari.

 

Deixa un comentari